De vraag die ons gesteld werd vanuit gemeente Hollands Kroon

De gemeente Hollands Kroon vroeg om een toekomstvisie voor 10 gemeentelijke begraafplaatsen, waaronder die in Anna Paulowna, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Wieringerwaard, Westerbegraafplaats Barsingerhorn, Oosterbegraafplaats Kolhorn,

Hippolytushoef begraafplaats Zandburen, begraafplaats Stroe bij Hippolytushoef en begraafplaats Winkel. Het doel van deze visie was om inzicht te verschaffen in de huidige situatie, landelijke trends, exploitatie en de toekomst.

BEKIJK ONZE AANPAK
Onze aanpak / Onze oplossing

"Graven in de Toekomst: Onthullende Stappen van Inventarisatie tot Visiecreatie"

Fase 1 – Inventarisatie

Het doel was om inzicht te krijgen in de huidige situatie van begraafplaatsen in de gemeente Hollands Kroon. In deze fase werden gegevens geleverd door de gemeente, waaronder begrotingen, jaarrekeningen, tarieven, en begraafbehoefte. KYBYS voerde verschillende werkzaamheden uit, waaronder het initiëren van een werksessie met de gemeente, bezoeken aan begraafplaatsen, telefonische interviews met uitvaartondernemers, exploitatieanalyse, en controle van de enquêtevragen.

Fase 2 – Opstellen toekomstvisie

Het doel was om een duidelijke toekomstvisie te creëren voor de begraafplaatsen in de gemeente Hollands Kroon. KYBYS voerde de volgende werkzaamheden uit: het opstellen van een toekomstvisie voor de middellange termijn, het afstemmen van landelijke trends en ontwikkelingen op het aanbod in de gemeente, en het bespreken van de conceptrapportage met de gemeente voordat het beleidsplan definitief werd gemaakt.

Het resultaat

Een helder beschreven beleidsplan.

Dit beleidsplan biedt inzicht in de huidige situatie en de wensen en eisen voor de toekomst.

10

Gemeentelijke begraafplaatsen

324

Deelname vragenlijst inwoners

246

Inwoners zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van begraafplaatsen

136

Inwoners overwegen deze vorm van begraven

De opdrachtgever aan het woord

“Merel heeft er goed aan gedaan om ook een gesprek aan te gaan met iemand van een werkgroep en daarnaar te luisteren. Daar is ook een advies uit gekomen.“

Arno van der Veeke

Heb je vragen over dit project of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met mij.

Merel van den Bosch

Heb je vragen over dit project of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met mij.   

Merel van den Bosch