De vraag die ons gesteld werd vanuit gemeente Wijk bij Duurstede

Naar aanleiding van de recente daling van begrafenissen in de gemeente Wijk bij Duurstede,

wenste de gemeente een onderzoek of het mogelijk is om natuurlijk begraven op een van haar begraafplaatsen of in de gemeente aan te bieden.

BEKIJK ONZE AANPAK
Onze aanpak / Onze oplossing

Grafische groei: het diepgaand onderzoek naar natuurlijk begraven in Wijk bij Duurstede

KYBYS voerde verschillende werkzaamheden uit in het kader van dit onderzoek. Er was een startoverleg waarin de uitgangspunten en planning werden doorgenomen en een inventarisatie van de gemeentelijke begraafplaatsen Groenewoud in Cothen en Kerkeland in Langbroek werd gemaakt. Vervolgens is een adviesnotitie opgesteld waarin definities van natuurbegraven en natuurlijk begraven met technische voorwaarden en randvoorwaarden zijn opgenomen.

Daarnaast omvatte het onderzoek een bureaustudie naar de bodemsamenstelling en grondwaterpeil van de gemeente Wijk bij Duurstede. Het advies richtte zich vervolgens op de haalbaarheid van het aanbieden van natuurbegraven in de gemeente en natuurlijk begraven op één van de gemeentelijke begraafplaatsen. Het doel van dit onderzoek was om een diepgaand inzicht te bieden in de mogelijkheden voor natuurlijk begraven binnen de gemeente Wijk bij Duurstede.

Het resultaat

De notitie heeft inzicht gegeven of een natuurbegraafplaats (technisch) haalbaar is voor de gemeente Wijk bij Duurstede.

9m2

Per natuurlijk graf

19e

Grafveld uit de 19e eeuw

1978

Begraafplaats

5/5

Sterren beoordeeld door de opdrachtgever

De opdrachtgever aan het woord

“Het project is precies verlopen zoals verwacht. De afspraken zijn nagekomen en het eindresultaat is zoals gevraagd”

H.Pander

Heb je vragen over dit project of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met mij.

Merel van den Bosch