De vraag die ons gesteld werd vanuit gemeente Landsmeer

De gemeente Landsmeer stond voor de uitdaging om een braakliggend deel van hun bestaande begraafplaats opnieuw in te richten. Voor dit project werd KYBYS ingeschakeld om een compleet ontwerp te maken, inclusief een kostenraming.

Het doel was om niet alleen een visueel aantrekkelijk ontwerp te realiseren, maar ook om te voorzien in de verschillende behoeften en wensen van de bezoekers.

BEKIJK ONZE AANPAK
Onze aanpak / Onze oplossing

Van visie tot realisatie: innovatieve ontwerpaanpak voor Landsmeer begraafplaats

Vanaf het begin had de gemeente duidelijke ideeën over de inrichting. Tijdens het startoverleg werd samen met de beleids-, administratie- en begraafplaatsmedewerkers werden de eisen en wensen besproken, zoals de soorten graven, de breedte van paden en de afmetingen van graven. Er werd ook een wens uitgesproken voor een kunstwerk als middenstuk, dat persoonlijke toevoegingen zoals plaatjes en gegraveerde bordjes mogelijk moet maken.

KYBYS begon vervolgens met een bureaustudie om het aantal overledenen en begravingen in kaart te brengen en voerde een veldinventarisatie uit om de mogelijkheden van de locatie te beoordelen. Met deze informatie stelden we een Programma van Eisen op en maakten we twee schetsontwerpen.

Een van deze ontwerpen werd uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp, compleet met sfeerbeelden. Er is in het ontwerp rekening gehouden met de trends en ontwikkelingen en duurzame oplossingen. Met de opgestelde kostenraming, kan de gemeente naar de gemeenteraad om het ontwerp te presenteren en het benodigde budget te verkrijgen.

Het resultaat

Het uiteindelijke resultaat was een speels en innovatief ontwerp dat contrasteerde met het traditionele, rechte patroon van het oude gedeelte van de begraafplaats.

Het nieuwe ontwerp, met ronde vormen en een centrale blikvanger, biedt een rustige en inspirerende omgeving voor nabestaanden.

5/5sterren

Cijfers en feiten

De opdrachtgever aan het woord

“’Het was een erg fijne samenwerking met Merel en Tijmen. Veel enthousiaste energie en duidelijke verwachtingen. Ze hebben een mooi plan voor ons neergezet.”

Janthe buhrs: Beleidsadviseur Omgevingsrecht & Groen

Heb je vragen over dit project of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met mij.

Merel van den Bosch