De vraag die ons gesteld werd vanuit gemeente Bladel

Unibouw realiseert een bedrijfsterrein (ruim 4 ha) met bedrijfsgebouw en terreininrichting op het Kempisch bedrijvenpark te Bladel.

Hiervoor was Unibouw op zoek naar een partner om de terreininrichting technisch uit te werken in een ontwerp op basis waarvan het inrichtingsplan gerealiseerd kan worden.

BEKIJK ONZE AANPAK
Onze aanpak / Onze oplossing

Innovatieve waterbeheersing en duurzaam rioleringsontwerp voor intensief vrachtverkeer: Een samenwerking op maat

Na het inventariseren en analyseren van de beschikbare informatie en het afstemmen met het bedrijvenpark heeft KYBYS het waterhuishoudkundig plan opgesteld en de riolering hydraulisch doorgerekend

De riolering is daarbij onderverdeeld in drie delen: vuilwater, dakwater en terreinwater. Een duurzame manier van omgaan met regenwater was hierbij een uitgangspunt. Er is een verhardingsadvies opgesteld zodat de verharding straks goed bestand is tegen de belasting van intensief vrachtverkeer. Daarna is het ontwerp uitgewerkt in uitvoeringstekeningen.

Gedurende het ontwerpproces zijn er diverse wijzigingen van uitgangspunten doorgevoerd om het plan passend te maken voor de uiteindelijke gebruiker. Het inrichtingsplan is opgeleverd compleet met hoeveelhedenstaat en een overdrachtsdossier.

Gedurende het proces hebben we nauw samengewerkt met de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldeed aan hun verwachtingen en eisen.

Het resultaat

Ons werk heeft een goed doordacht en praktisch uitvoerbaar ontwerp opgeleverd voor de terreininrichting.

Het terrein is praktisch en efficiënt ingericht, toekomstbestendig en goed onderhoudbaar. We werken al langer succesvol samen. Door onze open en transparante communicatie weet Unibouw altijd waar ze aan toe is, wat zorgt voor een prettige samenwerking en optimale resultaten.

4ham2

kavel met 18.000 m2 terreininrichting

23.5000m2

bedrijfsruimte met 600 m2 kantoorruimte en 1700 m2 mezzanine

De opdrachtgever aan het woord

“Er worden duidelijke afspraken gemaakt en als er een moment is waarop de planning niet meer 100% duidelijk kan worden vastgelegd wordt hier ook helder over gecommuniceerd. Wij zijn erg blij met KYBYS als adviseur en hebben het gevoel samen verder te kunnen werken aan onze samenwerking.”

Glenn van de Ven

Heb je vragen over dit project of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met mij.

Rob van Kasteren