De vraag die ons gesteld werd vanuit gemeente Molenlanden

De gemeente Molenlanden en de stichting Julianapark gaan het park aan de Julianstraat te Groot Ammers herinrichten.  Het huidige park is toe aan vernieuwing en dit wordt mede dankzij een buurtparticipatietraject mogelijk gemaakt. De gemeente Molenlanden heeft KYBYS gevraagd een inrichtingsplan met verschillende varianten uit te werken, zodat de gemeente dit met de belanghebbenden kan afstemmen.

De gemeente neemt de aanleg van de basis van het park op zich, die grofweg bestaat uit de aanleg van wandelpaden, watergangen en groen. Daarnaast worden er door de gemeente speeltoestellen en een volley- en voetbalveld geplaatst. De realisatie van het park gebeurt in samenwerking met de Stichting Julianapark. Deze stichting zal de basis verder aanvullen met overige inrichtingselementen, zoals zitbanken, een bloemenpluktuin, een bijenhotel en een vissteiger.

BEKIJK ONZE AANPAK
Onze aanpak / Onze oplossing

Creatieve visies voor een groener Julianapark: onze aanpak in actie!

Op basis van verschillende schetsontwerpen hebben we twee varianten uitgewerkt. Om deze geschikt te maken voor het overleg met de Stichting, hebben we de technische tekeningen verder bewerkt in Photoshop tot een mooie en presentabele tekening.

Het resultaat

Het inrichtingsplan in twee varianten waarmee de gemeente verdere stappen kan zetten richting de realisatie van het park.

Kenmerken

  • Duurzame inrichting met biodivers groen, natuurvriendelijke oevers, fruitbomen, bijenhotel en behoud van bomen;
  • Ruimte en inrichting gericht op spelen, bewegen, sporten, ontmoeten.

8500m2

Ca. herinrichting park

2

Sportvelden

3

Speeltoestellen

12

Nieuwe bomen

2

Inrichtingsvarianten

1

Bijenhotel

De opdrachtgever aan het woord

Fijne samenwerking, korte lijntjes, snel en goed opgepakt. Lovende berichten gehad vanuit de omgeving en het bestuur over de plannen.

Opdrachtgever de heer De Ruijter

Heb je vragen over dit project of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met mij.

Rob van Kasteren