Werken bij Kybys

Omdat we onze opdrachtgevers veel willen bieden, vragen we veel van onze medewerkers. De nieuwe collega’s die we zo nu en dan zoeken, blinken uit in kennis, ervaring, enthousiasme, ambitie en talent. Vanzelfsprekend mogen die collega’s ook wat terug verwachten. Ook belangrijk: we bieden werk dat er toe doet.

Vacatures

Ervaren WERKVOORBEREIDER / CAD TEKENAAR (Heemstede)

KYBYS is op zoek naar een ambitieuze professional in de rol van werkvoorbereider / CAD tekenaar met passie voor de civiele (cultuur)techniek die onze uitdagende projecten handen en voeten kan geven!

Hoe ziet je werkdag eruit?
Je werkt iedere dag aan uitdagende inrichtings- en beheerprojecten op het gebied van openbare ruimte. Je begint de dag met het uitwerken van civiel- en cultuurtechnische ontwerpvraagstukken voor riolering, verlichting, verhardingen, groen en sport. Vandaag ben je bezig met het ontwerp van een nieuw sportveld voor een gemeente. Je bent verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding van dit project. De terreininventarisatie van vorige week heb je uitgewerkt en naar gelang het project, werk je deze uit tot inrichtingsschetsen, bestekstekeningen en uitvoeringsontwerpen. Vervolgens maak je bestekken volgens de RAW-systematiek inclusief de benodigde bijlagen. Je verzorgt ook diverse ramingen, van ontwerpraming tot en met directiebegroting. Je begint de dag op kantoor alwaar je bestekken schrijft.

Na de lunch stap jij de auto in voor een bezoek aan jouw klant. Je laat de klant het eindresultaat zien van het onderzoek wat je hebt gedaan voor zijn project. Jouw klant is blij met jouw kritische blik en waardeert jouw transparante en eerlijke communicatie over het project. Jouw klant heeft echt het gevoel dat KYBYS een organisatie is die net een stap verder meedenkt en daardoor een overtreffend advies geeft! Je sluit jouw dag af op kantoor met jouw collega’s. Samen hebben jullie een brainstormsessie over de aanpak van een project bij een nieuwe klant. Jij brengt creativiteit en enthousiasme in de groep waardoor er een originele aanpak ontstaat om jullie volgende project ook succesvol te laten zijn! Enthousiast geworden!? Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter!

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?
Als werkvoorbereider / CAD tekenaar ben jij één van de belangrijkste schakels binnen onze organisatie. Jij organiseert en communiceert helder zodat de projecten tijdig en naar wens worden opgeleverd. Jij kunt goed overweg met Autocad en daarnaast krijg jij alle ruimte om jouw visie op een project of proces binnen onze organisatie met ons te delen!
De vestiging Heemstede is een vestiging waar we groeien, hier kan jij aan meebouwen!

Waar streef je naar?
Voor jou is ontwikkeling essentieel. Je hebt een leergierige houding en je bent kritisch op je eigen werk. Daarnaast ben jij iemand die open en eerlijk is met passie voor de civiele techniek en/of cultuurtechniek. Jij streeft naar het realiseren van projecten die het verschil maken voor onze klant! Je doet net een stapje extra om de verwachtingen van jouw klant te overtreffen want je beseft je maar al te goed dat een tevreden klant automatisch terugkomt voor nieuwe projecten. Hierdoor ga jij, na jouw werkdag, met een goed gevoel naar huis!

Wat wij van jou vragen:

 • Een HBO werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring
 • Een opleiding met een civieltechnisch of cultuurtechnisch karakter;
 • kennis van RAW-systematiek;
 • ervaring met Autocad;
 • enige werkervaring in een soortgelijke rol
 • een flexibele instelling waardoor je zowel zelfstandig als in projectteams goed kunt functioneren.

Wat krijg je van ons?

 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen bij een groeiende organisatie
 • de mogelijkheid om mee te denken binnen de organisatie;
 • intensieve begeleiding en groeimogelijkheden;
 • en ja, ook wij hebben goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Stuur dan je CV met motivatie per mail aan Merel Loog (merel.loog@kybys.nl). Voor vragen over de functie en/of procedure kan je contact opnemen met Pascal van der Graaf of Merel Loog via 0411-678055.

PROJECTLEIDER NATUUR & WATER (Boxtel / Heemstede)

Functie inhoud:
Als projectleider Natuur & Water binnen KYBYS ben je zeer veelzijdig. Je hebt een groen kloppend hart. Je leidt projecten op effectieve, efficiënte en natuurlijke wijze. Daarbij werk je graag samen met collega’s en bent het aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers. Je bent trots op je werk en straalt dit ook uit. Lopende projecten volg je op de voet, je weet wat onze opdrachtgevers bezighoudt, je organiseert en anticipeert op ontwikkelingen in projecten en in de markt; Je onderhoudt contacten en breidt je netwerk voortdurend uit. Daarmee werk je aan de naamsbekendheid van KYBYS en genereer je werk. Voor jezelf en je collega’s.

Kandidaten die al beschikken over een relevant netwerk hebben een streepje voor in de procedure. Ben je meer het type ‘jonge hond’? Laat dit gegeven je niet afschrikken en overtuig ons!

Functie eisen:

 • je beschikt over een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • een vakinhoudelijke achtergrond (Larenstein, HAS, of een groene opleiding op MBO-niveau)
 • werkervaring in de branche op het gebied van projectleiding
 • kennis van en ervaring met RAW-systematiek en UAV, geïntegreerde contracten (UAV-gc) en aanbestedingsprocedures (ARW)
 • commerciële slagkracht
 • sterke communicatieve vaardigheden
 • een flexibele instelling waardoor je zowel zelfstandig als in projectteams goed kunt functioneren.

Wij bieden:
Omdat we onze opdrachtgevers veel willen bieden, vragen we ook veel van onze medewerkers. Vanzelfsprekend mag onze nieuwe collega ook wat terug verwachten:

 • een werkplek binnen een team dat denkt in oplossingen, flexibel is en een praktische en kostenbewuste instelling heeft
 • de mogelijkheid om mee te denken binnen de organisatie
 • intensieve begeleiding en groeimogelijkheden
 • En ja, ook wij hebben goede en primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wil je meer informatie over deze functie of direct solliciteren neem dan contact op met Merel Loog via 0411-678055 of merel.loog@kybys.nl.

STAGE vacature (Boxtel)

Wil jij tijdens je stageperiode ervaring opdoen in de technische uitwerking, kijken hoe goed je bent in AutoCad, een bestek schrijven en buiten in het echt een project ervaren? Dat komt goed uit! Ook voor een stagiaire die deze aspecten aan bod wil laten komen hebben we ruimte.

Sta je aan de vooravond van een meeloopstage en laat je je graag uitdagen voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal? Dan ben je bij KYBYS aan het juiste adres! Volg je een HBO opleiding Civiele Techniek, studeer je aan Van Hall Larenstein of aan de HAS neem contact op met Merel Loog via 0411-678055 of merel.loog@kybys.nl.

STAGE vacature (Boxtel)

Wij hebben ruimte voor een HBO commerciële economie student die het leuk vindt om met strategie bezig te zijn. KYBYS vindt het namelijk belangrijk om de strategie duidelijk te hebben en hiernaar te handelen. Wel zo duidelijk…. We werken dan ook met Strategisch Middel Lange Termijn Plan (SMLTP). Het SMLTP beschrijft wat we moeten doen om onze Missie en Visie te laten slagen en de organisatie succesvol te laten zijn. Ons SMLTP is aan een update toe, en daar zien we mogelijkheden voor één of twee stagiaire(s).

Belangrijk is natuurlijk om eerst goed kennis te maken met de organisatie. Vervolgens ga je verschillende analyses uitvoeren, zowel van de organisatie als van de markt. We denken aan een SWOT-analyse, een concurrentieanalyse, het bepalen van kritische succesfactoren, maar ook aan een stakeholdersanalyse en misschien heb je zelf nog aanvullende ideeën.

Aansluitend gaan we gezamenlijk aan de slag met de strategie, want die kunnen we immers pas goed op papier zetten als we een goede analyse hebben gedaan. Met het bepalen en vastleggen van de strategie komen volgende onderdelen aan bod:

 • Onze dienstverlening, hoe zien we deze richting de toekomst
 • Welke groeistrategie hebben we voor ogen
 • Productontwikkeling
 • Prijspeil
 • Wat zien we in de markt
 • De mensen van KYBYS

Wil je graag met ons samenwerken aan dit SMLTP of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met Merel Loog op 0411-678055 of stuur een mail naar merel.loog@kybys.nl.