VERHALEN VANUIT HET VELD

Geen dag is hetzelfde als werkvoorbereider bij KYBYS

Drie jaar geleden kwam Glenn Oosterveen als werkvoorbereider bij KYBYS terecht. Eerst gedetacheerd maar na een aantal maanden kreeg Glenn een contract bij KYBYS. Vanuit onze vestiging in Alphen aan den Rijn maakt Glenn tekeningen, bestekken, kostenramingen én verzorgt hij de uitvoeringsbegeleiding bij verschillende projecten. En die afwisseling is precies wat zijn werk zo leuk en uitdagend maak. In onze serie Verhalen vanuit het Veld vertelt Glenn meer over het werken bij KYBYS.

Je maakte drie jaar geleden de overstap naar KYBYS. Een bijzondere stap, want je werkte bij een aannemer. Waarom besloot je aan de slag te gaan bij een ingenieurs- en adviesbureau?
,,Na mijn studie kwam ik inderdaad terecht bij een aannemer als werkvoorbereider. Dat bleek op den duur niet helemaal bij mij te passen, het is een wat hardere wereld. Via een detacheringsbureau ging ik op zoek naar een andere baan en kwam zo terecht bij KYBYS. Bij dat eerste gesprek wist ik meteen dat ik hier graag wilde werken. Er was meteen een klik, het voelde echt goed. Deels doordat ik de mensen leuk vond, maar ook omdat ik voelde dat ik de ruimte zou krijgen mezelf verder te ontwikkelen. Dat is uiteindelijk ook gebeurd.”

Bij KYBYS werk je als engineer en houd je je vooral bezig met de technische voorbereiding van projecten op het gebied van sport en openbare ruimte.  Was dat iets wat je altijd al ambieerde?
,,Ik had weinig ervaring op dat gebied. Alleen tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan met tekenen en het opstellen van bestekken en kostenramingen, daarna heb ik daar niets meer mee gedaan. Ik wilde dat wel graag verder ontwikkelen en beter worden in met name het tekenwerk. Dat KYBYS veel sportprojecten heeft, sprak me zeker aan. Voor mij was dat een totaal onbekend terrein maar wel een onderdeel dat mij trok.”

Drie jaar later heb je aan flink wat projecten mee mogen werken. Wat houden jouw werkzaamheden in?
,,Elke dag is anders en dat is precies wat bij mij past. Ik maak tekeningen, kostenramingen en bestekken maar word ook ingezet in de uitvoeringsbegeleiding. De afwisseling tussen werkzaamheden op kantoor in Alphen aan den Rijn of Boxtel én het houden van toezicht bij projecten bevalt me prima. Vaak doen we voor sportprojecten de technische voorbereiding en worden we bij de uitvoering ingezet voor de begeleiding. Je bent dan van begin tot eind betrokken, super interessant.”

Je kunt jouw werk bij veel verschillende bedrijven doen. Waarom heb je juist voor KYBYS gekozen?
,,De goede klik tijdens de gesprekken maar ook de ontwikkelingskansen. Ik wilde me verder ontwikkelingen in het tekenen en dankzij ervaren collega’s zoals Bas en Martyn is dat ook gelukt. Als je mijn tekeningen van drie jaar geleden vergelijkt met die van nu, dan is het verschil enorm groot. Bij KYBYS werken veel verschillende mensen in heel diverse functies en toch werkt dat goed. Het is echt een team waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. We werken allemaal hard, maar er is ook ruimte voor gezelligheid, uitstapjes en een grapje tussendoor. Het is gewoon een fijne club met fijne mensen.” 

Heb je nog wensen of ambities voor de komende jaren?
,,Nog beter worden in mijn werk en de afwisseling in werkzaamheden behouden. Elk project is anders en daardoor blijft het werk erg leerzaam. KYBYS is zeker het afgelopen jaar flink gegroeid en de komst van nieuwe collega’s helpt ook om nieuwe dingen te leren. Ik heb het bij KYBYS prima naar mijn zin.”

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op.

Glenn Oosterveen

glenn.oosterveen@kybys.nl