Speciale nieuwsbrief over uw werk tijdens corona

Speciale nieuwsbrief over uw werk tijdens corona

8 tips om deze tijd optimaal te gebruiken

Gebruik deze tijd zo goed mogelijk en voorkom wat voorkomen kan worden. KYBYS vat de mogelijkheden samen in acht tips.

U wordt deze dagen overspoeld door berichten van bedrijven en organisaties. Daarin leest u steevast dat het coronavirus grote impact heeft en dat de medewerkers van de afzender zo veel mogelijk thuis werken en dat ze ondanks dat de dienstverlening op peil houden.

De collega’s van KYBYS werken ook thuis waar het kan en ook wij zijn onder de indruk van wat er zich afspeelt in Nederland en in de rest van de wereld. We gaan echter graag een stap verder. We onderzochten hoe u er het beste van kunt maken in deze situatie en vonden opmerkelijke kansen. U vindt ze hieronder in acht tips.

Tip 1: Stel niet uit wat u nu kunt doen

Doe wat u nu kunt doen nú. Want uitstel zorgt voor een piekdrukte in de (nabije?) toekomst. U, uw collega’s en uw leveranciers en partners worden dan mogelijk overvraagd en moeten als gevolg daarvan werk laten liggen.

Daar komt bij dat doorschuiven van werk nu al geld kost. Neem bijvoorbeeld de salarissen van collega’s die het werk voor dat ene project nu terzijde schuiven.

Tip 2: Doe juist nu wat u straks wilde doen

Kijk eens naar uw planning van komend najaar of volgend jaar. Zijn daar projecten bij die u met wat passen en meten op korte termijn kunt uitvoeren? Het is om twee redenen handig dat te doen. Eén: u vermindert er de al genoemde piekbelasting mee die vanwege het uitstel van projecten sowieso al komt. Twee: u profiteert nu van de rust op straat.

Het is immers dé manier om overlast door projecten in het openbaar gebied of op sportvelden te voorkomen: dat werk uitvoeren als er weinig mensen op straat of op het voetbalveld te vinden zijn. Nu dus. U krijgt minder klachten en het werk is waarschijnlijk ook nog eens sneller klaar. KYBYS is flexibel en kan op korte termijn de plannen met u maken, aanbestedingen voorbereiden of de directie voeren van de uitvoering.

Tip 3: Houd rekening met erger

Medewerkers van KYBYS voeren momenteel verschillende inventarisaties uit, bijvoorbeeld op diverse begraafplaatsen in de gemeente Westland. Dat werk is nodig om vervolgens vanachter het bureau administratief vervolgwerk te doen. In overleg met opdrachtgevers zijn deze projecten naar voren gehaald omdat buitenwerk nu nog kan – vanzelfsprekend binnen de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen we straks het bureauwerk doen waarvoor we de gegevens nodig hebben die nu buiten worden verzameld.

Onze opdrachtgevers en KYBYS besloten tot deze aanpak vanwege een mogelijke lockdown. Wat voor die inventarisatie op begraafplaatsen geldt, gaat ook op voor diverse andere werkzaamheden. Denk daarbij aan onderhoud en inspecties in de openbare ruimte.

Tip 4: Let op de agenda’s van anderen

De sport ligt stil in Nederland. Wedstrijden worden uitgesteld en de kans is groot dat die aan het einde van het voorjaar of in de zomer worden ingehaald. En als we weer als blije schapen naar buiten mogen om samen te sporten, dan wilt u vanwege geplande werkzaamheden toch geen spelbreker zijn? Hou de gewijzigde agenda’s en planningen in de gaten, want ze hebben mogelijk gevolgen voor het werk dat u voor die tijd had bedacht. Misschien dat u juist dan de toplaag van die tennisbaan wilde laten vervangen. Of ergens een kunstgrasveld wilde aanleggen. De oplossing is ook hier: doe het nu.

Tip 5: Besteed nu aan

Wat voor de uitvoering van werk geldt, gaat ook op voor aanbestedingen, die nogal wat klanten van KYBYS verplicht zijn uit te schrijven. Bent u zo’n klant en wilt u de verwachte piek voor zijn? Bekijk dan nu of er vanwege de bijzondere omstandigheden mogelijkheden zijn om anders aan te besteden. KYBYS helpt om dat op een creatieve, kordate en snelle manier te doen. Met een klein, wendbaar bouwteam bijvoorbeeld, zodat u op korte termijn de uitvraag doet en bruikbare voorstellen in ontvangst neemt.

Tip 6: Verscherpte maatregelen treffen de bouwplaats niet

De verscherpte maatregelen met betrekking tot samenkomsten gelden niet voor bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Behalve natuurlijk als de bouwplaats in een quarantainegebied ligt. En ja, er moet vanzelfsprekend voldaan worden aan richtlijnen – zoals afstand houden tot elkaar. Dat heeft consequenties voor de praktische organisatie van het werk en het vervoer daar naartoe.

Onze directievoerders en toezichthouders weten waar ze op moeten letten. ‘Slimme directievoering’, noemen we het. Met bijvoorbeeld alternatieven voor bouwvergaderingen en werken op verschillende tijden.

Tip 7: Regel dat het allemaal kan

Het is vast en zeker stil bij u op kantoor. Collega’s werken thuis en dat maakt het contact wat moeizamer dan normaal. Laat u er niet van weerhouden om de tips uit te voeren. Techniek helpt u een handje. De kracht van Skype, WhatsApp, Zoom of Microsoft Teams heeft u vast al ontdekt.

Zo niet: Microsoft biedt vanwege corona tijdelijk Office 365 gratis aan. Teams, het programma dat het vergaderen en andere vormen van samenwerking mogelijk maakt, is daarvan een onderdeel.

Het is goed te weten dat ook KYBYS klaar staat met concrete en snelle hulp. Zo hebben we ons platform, gebaseerd op SharePoint, ingericht om projecten samen met u snel te plannen en uit te voeren. We zijn sowieso flexibel en kordaat en kunnen zo ongeveer per direct taken op het gebied van bijvoorbeeld toezicht en directievoering ter hand nemen.

Tip 8: Onthoud wat er echt toedoet

Nog belangrijker dan wat u zojuist las, is de gezondheid en het welzijn van u en uw dierbaren. Neem uzelf in acht en ben er voor de mensen om u heen. Maar dat had u zelf vast al bedacht.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat we juist nu voor u kunnen betekenen? Bel op 0411-678055 of mail ons op info@kybys.nl.

http://kybys.nl/nieuws/2020/03/24/speciale-nieuwsbrief-over-uw-werk-tijdens-coro…