Nieuwe norm kunstgrasvelden; verruiming voor hoofdvelden

Sinds begin januari is er een KNVB-normering voor kunstgrasvelden. Met de start van het nieuwe seizoen voor de deur blijkt dat nog niet bij alle verenigingen een nieuw aangelegd of gerenoveerd veld volgens de nieuwe norm is gekeurd. Daarom is besloten dat hoofdvelden voor dit seizoen (2019/’20) kunnen meelopen in hetzelfde regime als de bijvelden, wat betekent dat hoofdvelden voor aanvang van de competitie minimaal goedgekeurd moeten zijn op de voorloopkeuring door een NOC*NSF geaccrediteerd keuringsinstituut.

Voor kunstgrasvelden die gebruikt worden in een door de KNVB georganiseerde competitie geldt dat deze moeten voorzien zijn van een geldig certificaat. Dit certificaat wordt verstrekt na aanleg als het veld voldoet aan de norm NOCNSF-KNVB2-15.

Hoofdvelden moeten na aanleg per direct voldoen aan de vastgestelde norm. Dit omdat op de hoofdvelden over het algemeen het meest prestatieve voetbal gespeeld wordt waarbij direct bekend moet zijn of het veld voldoet aan de betreffende norm.

Voorloopkeuring
Gezien de wijzigingen in de norm per 1 januari 2019 en het nog moeten wennen aan deze norm is besloten dat hoofdvelden voor dit seizoen (2019/’20) kunnen meelopen in hetzelfde regime als de bijvelden. Dit betekent dat nieuw aangelegde of gerenoveerde hoofdvelden voor aanvang van de competitie 2019/’20 minimaal goedgekeurd moeten zijn op de voorloopkeuring door een NOC*NSF geaccrediteerd keuringsinstituut, en voorafgaand aan 1 december 2019 volledig moeten voldoen aan de norm. De KNVB wordt door de keuringsinstituten geïnformeerd als velden voldoen aan de voorloopkeuring.

Verenigingen en eigenaren kunnen via de NOC*NSF Sportvloerenlijst nagaan of de velden gecertificeerd zijn. Bij certificatie wordt het veld opgenomen op de lijst ‘Gecertificeerde sportvloeren.

Voor vragen en of opmerkingen kan contact worden opgenomen met de afdeling accommodatiezaken van de KNVB via onderstaand e-mailadres met als onderwerp ‘voorloopkeuring seizoen 2019/’20’ of telefonisch met Patrick Balemans, adviseur accommodatiezaken, via 06-12974099.

 

Voor het originele artikel verwijzen we u naar 'Nieuwe norm kunstgrasvelden; verruiming voor hoofdvelden' op de KNVB website.

http://kybys.nl/nieuws/2019/08/28/nieuwe-norm-kunstgrasvelden-verruiming-voor-ho…