Kunstgrasvelden circulair renoveren: KYBYS neemt u mee

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk speerpunt in projecten. Voor de samenleving, voor het bedrijfsleven, voor gemeentes en verenigingen. Wij gaan daarin graag nog een stap verder. In samenwerking met een gemeente en twee voetbalverenigingen renoveerden we twee kunstgrasvoetbalvelden: circulair en uitgevoerd tijdens de afgelopen winterstop (januari 2019).

Hoe we dat voor elkaar kregen? We zagen de kans om circulair te werken en acteerden daar direct op: we betrokken zowel de gemeente als de vereniging direct in het proces, we luisterden écht naar hun wensen en overtuigden op de juiste momenten. Want wie van een aannemer eist dat hij kunstgrasmatten aantoonbaar verantwoord afvoert en recyclet, mag ook van zichzelf verwachten dat er vervolgens duurzaam wordt geïnvesteerd in de nieuw aan te brengen materialen. Met andere woorden: wie een circulair proces wil realiseren, moet na A ook B zeggen.

Samen met de gemeente en verenigingen besloten we om 100% hergebruikt infillzand en 50% hergebruikt TPE-infill te gebruiken en om kunststofplanken van gerecycled kunstgras tegen de verspreiding van microplastics aan te brengen. De renovaties voerden we, zoals door de verenigingen gewenst, uit tijdens de winterstop. Door tijdens het circulaire proces ook nog het gewenste en benodigde maatwerk in kwaliteitscontrole en toezicht te kunnen bieden, rekenen we dit project tot één van onze meest succesvolle.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het circulair uitvoeren van projecten of seizoensgespreid renoveren? Neem contact op met collega Christian van Genugten

http://kybys.nl/nieuws/2019/03/06/kunstgrasvelden-circulair-renoveren-kybys-neem…