KYBYS innovation partner van KNVB campus

Innoveren en onderzoeken, om het voetbal verder te ontwikkelen. Dat is in een notendop de gedachte achter het Innovatiecentrum, dat maandag de deuren heeft geopend. Het centrum op de KNVB Campus krijgt de naam #11 (‘Nummer Elf’) mee, een verwijzing naar rugnummer elf, dat staat voor creatieve en eigenwijze spelers. Voetballers die risico durven nemen en altijd drang naar voren hebben.

Samen met partners uit bedrijfsleven en wetenschap gaat de KNVB werken aan nieuwe ontwikkelingen voor het Nederlandse voetbal. Van infrastructuur als kunstgras en camerasystemen tot aan bestuursmodellen voor verenigingen en nieuwe technieken voor talentherkenning.

Bondsvoorzitter Michael van Praag opende #11 officieel: “De doelstelling van de KNVB Campus is om via innovatie en onderzoek de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal te versnellen. We doen dat in nauwe samenwerking met een prachtig netwerk aan partners, die specifiek bezig zijn met sport-innovatie. Dat is uniek. We willen vooruit door vernieuwing, en we willen dat vooral sámen doen.”

Aan #11 is een breed netwerk van partijen uit de wetenschap en bedrijfsleven verbonden. Zij hebben de mogelijkheid om als member werkplekken te huren in #11 of als innovation partner actief mee te investeren in onderzoeksprogramma’s.

Het feit dat KYBYS is benaderd voor dit partnerschap is een kroon op ons werk. Onze innovatieve blik op sport, techniek en bijvoorbeeld aanbesteden heeft geleid tot toonaangevende projecten zoals het WK Hockey 2014, ondersteuning bij het EK Atletiek 2016 en het nieuwe trainingscomplex Hillesluis waar de nieuwbakken kampioenen van Feyenoord hun intrek gaan nemen.

Meer informatie over de KNVB campus vindt u hier. 
Klik hier voor meer informatie over de innovation partners van KNVB campus.

http://kybys.nl/nieuws/2017/05/15/kybys-innovation-partner-van-knvb-campus