KNVB stapt over naar eigen certificaat voor kunstgras

Vanaf 1 januari 2017 zal de KNVB overstappen van de inmiddels bekende FIFA-certificaten naar een eigen certificaat.

Uit een bericht dat gisteren verscheen op de site van de KNVB blijkt dat zij vanaf 1 januari 2017 over stappen naar een eigen nog te ontwikkelen certificatensysteem. Hiermee wil de KNVB de certificering meer in eigen hand houden en de mogelijkheid tot innovatie vergemakkelijken wat de kwaliteit van de kunstgrassystemen positief moet bevorderen. Daarnaast wil de KNVB bereiken dat de gebruiker centraal komt te staan bij de aanleg van een kunstgrassysteem.

Om tot deze eigen KNVB-normering te komen wordt 2017 als een overgangsjaar gezien waarin zowel FIFA * en ** star systemen als FIFA Quality en Quality Pro systemen aangebracht kunnen worden. Ook zal 2017 een druk jaar worden ten aanzien van het opzetten van de nieuwe KNVB-normering. Het doel van de KNVB is om op 1 januari 2018 definitief over te stappen naar haar eigen normering.

Het artikel van de KNVB is te lezen via deze link: http://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/21768/knvb-gaat-vanaf-2017-verder-met-eigen-certificaten-kunstgras

KYBYS Ingenieurs & Adviseurs<

 

http://kybys.nl/nieuws/2016/11/20/knvb-stapt-over-naar-eigen-certificaat-voor-ku…