KYBYS en ICS adviseurs kijken met experts in 'glazen bal' naar de toekomst van sportaccomodaties

21 januari kwamen er op uitnodiging van ICS adviseurs en KYBYS een tiental expert naar Papendal om te praten over de toekomst van sport en accommodaties in het  bijzonder.

De kracht van deze meeting zat in de diversiteit van aanwezigen. Kleine gemeente, grote gemeente, beleidsadviseur en wethouder, intensiveringsmanager en sportparkmanager, adviseur binnensport en adviseur buitensport.

Iedere deelnemen neemt zijn eigen ervaring en kennis mee naar de tafel. Een aantal prikkelende stellingen hebben geleid tot een interessante discussie over samenwerking, bundeling van krachten, vertrouwen en transparantie. Een sportvereniging wil en kan steeds meer zelf. Welke rol pak je dan als gemeente? Hoe borg je de kwaltiet op de lange termijn? Vertrouw ik de vereniging? Vertrouw ik de gemeente?

Conclusie: Haal de hekken om het park en in je hoofd weg en er ontstaat ruimte voor hele mooi initiatieven. Aan het einde van de dag willen we allemaal iets moois creëren met een passie voor sport en mens. 

In sportFM en Schooldomein (zie bijlage) worden de belangrijkste items van deze middag besproken. Daarnaast zijn  KYBYS en ICSadviseurs aanwezig op de kennisdagen van de VSG op 21 april in Dordrecht en op 26 mei in Zwolle voor een boeiende, interactieve workshop naar aanleiding van deze expertmeeting.

SportFM heeft Wouter Stuive geinterviewd naar aanleiding van de expertmeeting.
Het interview:

http://kybys.nl/nieuws/2016/04/13/kybys-en-ics-adviseurs-kijken-met-experts-glaz…