Een vliegende start. Mede dankzij u.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat we afscheid namen van twee bedrijfsnamen en de naam KYBYS omarmden. Sinds die tijd is er veel gebeurd. De hoogste tijd om u bij te praten. Al was het maar omdat al het goede nieuws dat we te melden hebben, mede is te danken aan onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Aan u dus.

We zijn, nadat we onze nieuwe naam bekendmaakten, doorgegaan met waar we goed in zijn. We waren al de specialisten op het gebied van de inrichting van de buitenruimte en die rol bleven en blijven we spelen. Sterker: we hebben onze positie in de markt verstevigd. Met nieuwe opdrachtgevers en omvangrijke projecten, zoals die rond het WK Hockey 2014. En er staat een derde vestiging aan te komen.

Tegelijkertijd namen we de afgelopen periode de tijd en ruimte om goed om ons heen te kijken. We zien hoe de wereld, waarin u en wij actief zijn, verandert. We hebben in die veranderende omgeving onze positie herijkt. Dat heeft geleid tot enkele, in ieder geval voor ons, belangrijke stappen.

Nieuw: contracting.

Onze opdrachtgevers vragen meer van de aannemers die ze inschakelen. Die aannemers realiseren niet langer wat overheden bedenken, maar worden uitgedaagd zelf te bedenken. Die nieuwe verantwoordelijkheid maakt de bouwwereld enthousiast, maar het is ook even wennen.

Ingenieursbureaus worstelen met deze verandering in de markt. Dankzij hun werk voor gemeenten en andere overheden beschikken ze over de expertise om die aannemers van dienst te zijn. Ze kunnen ze helpen bij tenders en bij de uitvoeringsbegeleiding van opdrachten. De kansen liggen voor het grijpen. Daar staat tegenover dat het op zijn minst raar is: werken voor een overheid, organisatie of bedrijf én voor de aannemer die daarvoor actief is. Belangenverstrengeling, heet zoiets.

KYBYS grijpt graag de kansen die voorbij komen, maar hecht zwaar aan integriteit. De oplossing: we beginnen een bedrijf dat streng gescheiden opereert van KYBYS ingenieurs en adviseurs. Daar wordt binnenkort een apart bedrijf voor opgestart: KYBYS contracting. KYBYS contracting ondersteunt aannemers bij tenders, engineering en begeleiding van met name integrale werken. De eisen die aan aannemers worden gesteld bij tenders en de uitvoering van projecten zorgen daar nogal eens voor tijdelijke pieken in het werk. Bij KYBYS contracting staan professionals te trappelen om op basis van detachering aan de slag te gaan bij aannemers. En u mag best weten dat het nieuwe bedrijf onderdeel is van KYBYS, vandaar dat u die naam er in terugvindt. We zijn immers graag transparant.

En zo speelt KYBYS onafgebroken een rol in de veranderende wereld waarin we actief zijn. Sterker: we realiseren die veranderingen. En dat allemaal om van toegevoegde waarde te zijn en blijven bij de inrichting van de buitenruimte.

We weten waar we over praten.
Want we praten er al dertig jaar over.

KYBYS doet al dertig jaar wat ze doet, al doen we dat vanzelfsprekend steeds beter. Ongeveer vijftig professionals zijn in de weer met inrichtings- en beheerprojecten op het gebied van de openbare ruimte. We doen dat werk voor overheden, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. Maar we zijn ook actief voor architecten en bedrijven.

Nieuw: vestiging West.

Dat werk doen we vanuit onze vestigingen in Boxtel, Meppel en binnenkort vanuit een vestiging in West-Nederland. Hierover spoedig meer.

KYBYS vertelt u, wat verteld moet worden. Of het nu gaat om beleid of de voorbereiding van nieuwe projecten en het beheer daarvan. We genieten in onze branche grote bekendheid als het gaat om sportvoorzieningen en begraafplaatsen, maar zijn vanzelfsprekend net zo goed thuis in alle andere buitenruimten. Waaronder die van u!

http://kybys.nl/nieuws/2014/12/04/een-vliegende-start-mede-dankzij-u