Opening tijdelijk stadion WK-hockey 2014

Op 30 april is het tijdelijk stadion voor het WK-hockey 2014 geopend. De internationals Seve van Ass en Jeroen Hertzberger openden het stadion met het nemen van strafballen tegen Jaap Stockmann verkleed als Stockey (mascotte van WK-hockey 2014).

Het stadion is gebouwd naast het Kyocera-stadion in Den Haag en fungeert als tweede speelveld naast het hoofdveld dat komt te liggen in het Kyocera-stadion waar normaliter ADO Den Haag voetbalt. De komende weken wordt het voetbalveld omgebouwd tot een hockeyveld. Na afloop van het WK zullen de hockeyvelden een herbestemming krijgen bij verenigingen binnen de gemeente.

KYBYS verzorgt in opdracht van de gemeente Den Haag de voorbereiding en begeleiding van de realisatie van de velden en de infrastructuur zoals parkeren en ontsluiting.

Voor een impressie van de bouw van het Greenfields stadion door Heijmans zie:

http://kybys.nl/nieuws/2014/05/01/opening-tijdelijk-stadion-wk-hockey-2014