Revolutie in de Nederlandse rugbysport!

Nog even en de bijna 40-jarige Bossche rugbyclub The Dukes is de eerste ereklasseclub in Nederland die over kunstgras beschikt. In Nederland komt kunstgras uberhaupt nauwelijks voor in de rugbysport. Internationaal komt kunstgras vaker voor, met name bij clubs die op hoog niveau spelen. 

Eind augustus is begonnen met de aanleg van het kunstgras. Op 6 september wordt het veld opgeleverd. Straks voldoet het veld aan alle regels van de internationale rugbybond IRB en sportkoepel NOC*NSF. De eerste thuiswedstrijd van het eerste team is op zaterdag 12 oktober tegen topper Hilversum. Dat is dus voor het eerst dat er op ereklasseniveau wordt gespeeld op kunstgras. Voor die tijd zal er op getraind worden en spelen jeugdteams en andere seniorenteams al wedstrijden op het nieuwe kunstgrasveld.

KYBYS heeft in nauwe samenwerking met gemeente ’s-Hertogenbosch en de club de technische werkvoorbereiding verzorgd alsook de begeleiding tijdens de uitvoering. Het veld is gelegen in een openbaar toegankelijk park en diende derhalve te voldoen aan de strenge omgevingseisen.

Voorzitter Mark Warner van The Dukes is tevreden en kijkt uit naar de eerste wedstrijd (Bron: N24actueel): http://www.youtube.com/watch?v=ARL-hBiNd-g

 Zie ook : http://kybys.nl/werkvelden/sport/kunstgras-rugbyveld-dukes

http://kybys.nl/nieuws/2013/09/05/revolutie-de-nederlandse-rugbysport