KYBYS rolt kunstgras uit in betaald voetbal

KYBYS levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de exploitatie van professionele voetbalclubs. De Coöperatie Eerste Divisie (CED) liet adviesbureau Hypercube en KYBYS een grootschalige tender uitschrijven voor de aanleg van kunstgrasvelden in de stadions. Het resultaat: vanaf komend jaar maakt het natuurgras bij veel Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s), in met name de eerste divisie, plaats voor kunstgras.

Kunstgras maakt een intensief gebruik van het veld mogelijk zonder schades of hoge onderhoudskosten. Daardoor kunnen er behalve de wedstrijden ook trainingen worden gehouden in het stadion en is ook gebruik door lagere teams of omringende verenigingen mogelijk. Tevens kunnen evenementen worden gehouden in en rondom het stadion. Dat is weer goed voor de exploitatie van het stadion.

KYBYS heeft de tender mede opgesteld en begeleid voor de CED en ondersteunt de BVO’s in de realisatiefase. In de tender is niet alleen gekeken naar de realisatiekosten van een kunstgrasveld maar ook naar andere facetten zoals de onderhoudskosten en vormen van samenwerking. De tender is inmiddels gewonnen door kunstgrasproducent TenCate Grass, die deze zomer al begint met de aanleg van de eerste velden.

Voor KYBYS is de opdracht een belangrijke, maar logische stap. Het bureau is immers al jarenlang met succes actief in het amateurvoetbal. Ook daar leverde KYBYS landelijk belangrijke bijdragen aan de realisatie van kunstgrasvelden.

Lees het officiële persbericht

http://issuu.com/sport-netwerk.nl/docs/sportprof - Interview magazine Sportprof

http://www.sportknowhowxl.nl/nieuwsberichten/8247 - Interview SportKnowhowXL

http://issuu.com/sport-netwerk.nl/docs/sportprof - Interview magazine Sportprof

 

Overige artikelen:

http://www.sportknowhowxl.nl/nieuwsberichten/8247

http://www.jupilerleague.nl/iphone/nieuwsitem.php?id=5717

http://www.sportzaken.pro/kunstgrasvelden-aanleg/jupiler-league-clubs/

http://www.sponsoronline.nl/print.php?news_id=11437

http://www.heracles.nl/nieuws?newsId=7714

 

http://kybys.nl/nieuws/2013/07/02/kybys-rolt-kunstgras-uit-betaald-voetbal