Waterbouwproject Kenia

Zo af en toe komt er een vraag voorbij waarvan je zegt 'daar moeten we wat mee'. Zo ook de vraag van Tijmen Boersma, die zich met een aantal mede-studenten van het Koning Willem I College gaat inzetten voor een project in Kenia. Honger is verschrikkelijk. Dorst misschien nog erger. KYBYS draagt graag een bescheiden steentje bij aan het bouwen van een sand storage dam.

Kitui-district
Het kitui-district is één van de negen districten die liggen in de zogenaamde Oosterlijke Provincie. Het district ligt 170 kilometer ten oosten van Nairobi. Het bestaat een grondoppervlakte van 31100 m2 en er wonen ongeveer 400.000 mensen. De hoofdstad van dit district is Kitui.
Het gebied is een semi-droog gebied en alleen het centrale gedeelte is voldoende geschikt voor het bedrijven van landbouw doordat hier soms 1270 mm per jaar valt. De rest van het gebied, zo’n 98% is onderworpen aan droogte. Daardoor mislukt de oogst regelmatig en daardoor ontstaan massale voedseltekorten. Ook moet rond de 85% van de inwoners minimaal 8 kilometer lopen om drinkwater te kunnen bemachtigen.  

KYBYS wenst het team en alle betrokkenen ontzettend veel succes toe met dit nobele initiatief!

http://www.waterbouwprojectkenia.nl/

http://kybys.nl/nieuws/2013/06/24/waterbouwproject-kenia