Open Huis KYBYS Gasfabriek Meppel

Op zaterdag 22 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur openen wij onze deuren om u een kijkje te geven in ons kantoor. Wij staan voor u klaar om u op een informele wijze te ontvangen en meer te vertellen over ons bureau, werkwijze en projecten. Tevens kunt u kennismaken met de overige bedrijven die gevestigd zijn in dit kantoorgebouw en worden er rondleidingen door het historische pand gegeven. Vanzelfsprekend staat er een hapje en een drankje voor u klaar. Graag nodigen we u dan ook uit voor:

Open Huis KYBYS in Gasfabriek Meppel

KYBYS heeft ruim 40 medewerkers en werkt vanuit twee locaties, Boxtel en Meppel. We bestaan ruim dertig jaar. Mocht er niet meteen een belletje gaan rinkelen als u onze naam leest of hoort: tot 1 januari 2013 gingen we door het leven als Genius Loci en Adviesburo De Meent. Of u die namen maar snel wilt vergeten en KYBYS wilt onthouden.

Sinds 2009 zijn we gevestigd in de Gasfabriek. We richten buitenruimtes in. Uw buitenruimte. Dag in dag uit zijn we in de weer met inrichtings- en beheerprojecten op het gebied van de openbare ruimte. Dat doen we voor overheden, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. Maar ook voor bijvoorbeeld architecten en bedrijven.

Geschiedenis Gasfabriek

In 1955 werden steenkolen- en watergas vervangen door aardgas en verloor de Gasfabriek zijn functie. Vrijwel direct na de sluiting nam de brandweer intrek in de gasfabriek en tot 2006 fungeerde de fabriek als brandweerkazerne. Op de verdiepingen waren tevens het Rode Kruis en enkele afdelingen van de gemeente Meppel gevestigd. Daarna kwam het pand leeg te staan. Arnoud Olie, architect en algemeen directeur van B+O en Gasfabriek Meppel, zag in 2006 de ziel en potentie van het verwaarloosde gebouw en besloot de uitdaging van een grootschalige renovatie aan te gaan. Met visie en passie is het oude pand in ere hersteld en heeft het een nieuwe invulling gekregen, die recht doet aan het karakter van het gebouw. De Gasfabriek is nu een creatieve en dynamische plek die op veel mensen en bedrijven een bijzondere aantrekkingskracht heeft.

 

KYBYS was in 2009 de eerste huurder in dit markante gebouw. Inmiddels zijn er twintig bedrijven gevestigd, met elk een verschillende achtergrond, expertise en omvang. Wat wij met elkaar gemeen hebben is kennis en kunde. In de Gasfabriek krijgen de ondernemers de gelegenheid om kennis te delen, zich te ontwikkelen, gelijkgestemden te ontmoeten en een netwerk op te bouwen. Deze bundeling van verschillende bedrijven geeft synergie en energie in de Gasfabriek en laat de ondernemers met elkaar binden en verbinden. De Gasfabriek is een unieke plek waar kennis, cultuur en ondernemerschap samenkomen.

Naast KYBYS zullen nog enkele bedrijven tijdens het open huis hun bedrijf openstellen:

B+O Landschap en Stedenbouw B.V. (Landschappelijk- en stedenbouwkundig ontwerpbureau)

B+O Architectuur en Interieur B.V. (Multidisciplinair architectenbureau)

B+O Bouwkunde en Techniek B.V. (Bouwkundig tekenbureau)

B+O Management en Advies B.V. (Bouwkundig management- en adviesbureau)

Dantuma-Wegkamp B.V. (Over-disciplinair ingenieursbureau)

Zōng Hé Táng (Centrum voor Chinese geneeswijzen)

ATENSUS B.V. (Inrichting openbare ruimte)

DinerItalia (Italiaanse kookstudio)

Gasfabriek Meppel B.V. (Horeca, dienstverlening en ruimte-exploitatie)

Geluidsadvies Nederland (Onderzoeks- en adviesbureau voor geluid en leefomgeving)

Buro Stad en Land (Inrichting en advies landschap en openbare ruimte)

Hallmans advocatuur en mediation (Echtscheiding en mediation)

 

Graag verwelkomen wij u op 22 juni!

Sander Akkerman

 

http://kybys.nl/nieuws/2013/06/06/open-huis-kybys-gasfabriek-meppel