Bezoek aan nieuwe kunstgras recyclingfabriek van GBN-AGR

Vanwege de geldende coronamaatregelen heeft het bedrijfsbezoek van KYBYS aan de kunstgras recyclingfabriek van GBN-AGR in een aangepaste vorm plaatsgevonden. Een aantal collega’s hebben op locatie een rondleiding gehad. Overige collega’s konden deelnemen aan een online kennissessie.

Van oude kunstgrasmat naar drie herbruikbare grondstoffen

 Sinds juni 2020 is het recyclingproces volledig operationeel op locatie in Amsterdam. Hier verwerkt GBN-AGR verouderde kunstgrasmatten in eigen land tot drie herbruikbare grondstoffen: gerecycled zand (ofwel circulair zand), rubber en recycled turf agglomeraat (RTA). Het zand is opnieuw geschikt als infill in kunstgrassportvelden en is ook bruikbaar als bijvoorbeeld drainagezand. De gereinigde rubberkorrels vinden hun weg voornamelijk naar de industrie, bijvoorbeeld voor de productie van industriële vloeren of als panelen voor groene daken. RTA vindt toepassing in bijvoorbeeld kunststofkantplanken voor hockeyvelden, balken voor picknicktafels of sporttechnische onderlagen voor sportvelden.

Joris van der Cammen (projectleider Sport):
“Goed om te zien dat ze het proces op een weldoordachte en verantwoorde manier hebben vormgegeven”.

Wij danken GBN-AGR voor de ontvangst. We hebben ons uitgebreid laten informeren over het recyclingproces van kunstgrasmatten en kijken terug op een leerzame middag!

Meer weten?

 Neem contact op met Joris van der Cammen