Meer te weten komen over verschillende (non-)infill en voetbalvelden. Dat was de wens van de gemeente Best en voetbalverenigingen Best Vooruit en Wilhelmina Boys. Reden voor KYBYS om samen met ambtenaren, onderhoudsmedewerkers, bestuursleden en spelers een rondrit te maken langs verschillende voetbalvelden. Zo kan een goede keus worden gemaakt voor de vervanging van 3 voetbalvelden in de gemeente Best.

Nu er mogelijk een verbod komt op polymerische infill zoals SBR en TPE, wil de gemeente Best daar op inspelen en deze infill niet meer gebruiken. In de gemeente liggen momenteel met SBR of kurk ingestrooide velden. Omdat in 2023 drie velden bij de twee verenigingen vervangen moeten worden, is dat een mooi moment de mogelijkheden voor non-infill te verkennen.

Om meer inzicht te krijgen liet onze projectleider Joris van der Cammen een afvaardiging van de gemeente en verenigingen een aantal velden zien. Het gezelschap ging onder meer naar De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Hier liggen hybride, TPE-ingestrooide en non-infill velden.

Nu er mogelijk een verbod komt op polymerische infill zoals SBR en TPE, wil de gemeente Best daar op inspelen en deze infill niet meer gebruiken. In de gemeente liggen momenteel met SBR of kurk ingestrooide velden. Omdat in 2023 drie velden bij de twee verenigingen vervangen moeten worden, is dat een mooi moment de mogelijkheden voor non-infill te verkennen.

Om meer inzicht te krijgen liet onze projectleider Joris van der Cammen een afvaardiging van de gemeente en verenigingen een aantal velden zien. Het gezelschap ging onder meer naar De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Hier liggen hybride, TPE-ingestrooide en non-infill velden.

Aansluitend bezocht het gezelschap velden in Empel en Rosmalen, waar gevoetbald wordt op velden met minerale infill. ,,We hebben er bewust voor gekozen ook spelers van de voetbalverenigingen mee op excursie te nemen”, vertelt Joris. ,,Het is belangrijk de spelerservaring mee te nemen in de uiteindelijke keuze. Er zit wel wat verschil in de manier van voetballen op de verschillende velden. We hebben de voetballers een evaluatieformulier gegeven, de uitkomsten hiervan zijn onderdeel van de uiteindelijke keus.”

De rondgang langs de velden helpt de gemeente in hun uiteindelijke beslissing. KYBYS begeleidt het gehele proces.

Aansluitend bezocht het gezelschap velden in Empel en Rosmalen, waar gevoetbald wordt op velden met minerale infill. ,,We hebben er bewust voor gekozen ook spelers van de voetbalverenigingen mee op excursie te nemen”, vertelt Joris. ,,Het is belangrijk de spelerservaring mee te nemen in de uiteindelijke keuze. Er zit wel wat verschil in de manier van voetballen op de verschillende velden. We hebben de voetballers een evaluatieformulier gegeven, de uitkomsten hiervan zijn onderdeel van de uiteindelijke keus.”

De rondgang langs de velden helpt de gemeente in hun uiteindelijke beslissing. KYBYS begeleidt het gehele proces.

Wil je meer weten over de verschillende infill-mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met mij!

Joris van der Cammen